1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. LG resmen doğruladı: O birimini tamamen kapatıyor!

LG resmen doğruladı: O birimini tamamen kapatıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nilay Kamu/ Milliyet.com.tr

LG 5 Nisan 2021 tarihinde yaptığı yeni bir açıklama ile zarar eden mobil bölümünü tamamen kapatacağını belirtti. Bir süredir farklı senaryolar ile gündeme gelen LG, akıllı telefon pazarından tamamen çekilmeyeceği söz konusu birimi başka bir şirkete aktaracağı söylenmişti.

LG uzun zamandır zarar ediyor

Bu iddiaların ardından resmi açıklamayı yapan ve konu hakkındaki bulutların dağılmasını sağlayan Güney Kore merkezli şirket, akıllı telefon birimini tamamen kapatıyor ve pazardan çekiliyor. 

Çekilme kararını duyuran marka, Kuzey Amerika’da bulunan yüzde 10’luk hissesini akıllı telefon devleri Apple ve Samsung tarafına bırakacak gibi duruyor. 

LG’nin akıllı telefon birimi yaklaşık 6 yıl içinde 4 buçuk milyar dolarlık büyük bir kayıp yaşadı. Büyük bir rekabetin yaşandığı akıllı telefon pazarında bu çekilme infial etkisi yarattı zira LG yakın zaman önce pek çok dikkat çeken telefon piyasaya sürdü ve öncesinde zaten akıllı telefonlarıyla sevilen bir markaydı.

Şu anda farklı birimlerine yönelmesi beklenen şirketin, mobil taraftaki küresel payı yüzde 2 olduğu için çekilmesi şaşırtmasa da yine de böyle eski bir akıllı telefon üreticisinin pazardan çekilmesi üzücü olarak lanse ediliyor. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
LG resmen doğruladı: O birimini tamamen kapatıyor!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin