1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. NASA, Mars görevinin ardından gözünü ‘elektirikli araçlara’ dikti!

NASA, Mars görevinin ardından gözünü ‘elektirikli araçlara’ dikti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elektrikli Uçak Tahrik (EAP) teknolojilerinin ve ilgili EAP görüntü sistemlerinin 2035 yılına kadar küresel filoya girmesine yardımcı olması amacıyla çalışmalarına başlayan NASA, çevresel sürdürülebilirliğini önemli ölçüde iyileştirmek ve potansiyel olarak bu alanı dönüştürecek bir proje üretmek istiyor.

NASA bu uçağı aynı zamanda Dünya’ya geri dönüş uçuşlarını daha çevre dostu hale getirmek için de bu aracı geliştiriyor. Uzay ajansı, havacılık endüstrisi ile yeni bir ortaklık yoluyla, Elektrikli Uçak Tahrik (EAP) sistemi kullanan gelecekteki uçaklar için tasarım ve modelleme araçlarını geliştirmek istiyor. Bunun akabinde güç aktarma sistemlerine sahip ses altı uçaklar ve uçuş gösterileri için teklifler aradığını duyurdu.

NASA, 2035 yılına kadar EAP teknolojisini küresel filolara tanıtmak amacıyla sistemlerini sergilemek istiyor. NASA son tarihi 20 Nisan 2021 olarak açıkladı. NASA, yaptığı çalışmaların, uçakların itiş gücünün elektrifikasyonunun enerji kullanımını ve karbon ve nitrojen oksit emisyonlarını azaltmada önemli bir etkisi olabileceğini gösterdiğini söylüyor. Öte yandan elektrik motorları iklim değişikliğine katkıda bulunan daha az emisyon üretiyor.

Bunun akabinde ocak ayında Boing de tüm uçaklarını 2030 yılına kadar yüzde 100 sürdürülebilir yakıtlarla uçurmak istiyor. Bu yakıtlar, bitkisel ve hayvansal yağlardan oluşabildiği gibi aynı zamanda  tarımsal atıklardan da olabilir.

NASA  bu iklim planında arkasına ABD yönetimini de alıyor. Biden ve yönetimiyle birlikte çalışmaya başlayan NASA, ilerleyen dönemde projelerini daha görünür kılmak istiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
NASA, Mars görevinin ardından gözünü ‘elektirikli araçlara’ dikti!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin