1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Porsche’nin 2022 yılı için planladığı büyük atılım

Porsche’nin 2022 yılı için planladığı büyük atılım

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sürdürülebilir yakıt planlarını açıklayan pek çok otomobil üreticisi bulunuyor. Porsche de bu noktada geçen yıl Siemens Energy, AME, Enel ve Şili merkezli petrol şirketi ENAP ile ortaklık kurmuştu.

Araçların saldığı karbondioksit ve diğer egzoz gazları için çalışma yapan lüks spor otomobil şirketi, kendi sentetik yakıtlarını denemeye başladığını bildirdi. Bu kapsamda 2022 yılında ilk denemeler yapılacak ve bu hedeflerin yalnızca küçük bir kısmı olacak. 

2022 ilk hedef ikinci hedef 2024

Autocar’da yer alan haberde şirketin patron koltuğunda oturan Frank Walliser, Güney Amerika’daki ortaklıkların iyi gittiği ve 2022 yılındaki ilk denemeler için tam gaz çalışmaların sürdürüldüğünü söylediği yazıyor. Şirketin araçlarından salınan karbondioksit gazlarının etkisini azalmak sebebiyle sentetik yakıt çalışmaları başlatılmıştı. 

Şili’de sentetik yakıt üretmek için mükemmel rüzgar koşullarının sağlandığı belirtiliyor ve yakıtın avantajları da sıralanıyor. İçten yanmalı motorlarda ya da hibrit araçlarda kullanılması için tasarlanan bu yeni sentetik yakıtın içinde 8 ile 10 arasında değişen bileşenler bulunuyor. 

Üretim yapılacak tesisin 2022 yılına kadar faaliyete geçmesi planlanıyor ve 2024 yılına kadar 55 milyon litre sentetik yakıt üretmeye ve 2026 yılına kadar ise kabaca on katına çıkartması bekleniyor. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Porsche’nin 2022 yılı için planladığı büyük atılım
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin