1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Bacak bacak üstüne atmak ne kadar sağlıklı?

Bacak bacak üstüne atmak ne kadar sağlıklı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bazı insanların bacak uzunluğunda anatomik farklılıkları vardır. Örneğin, ayakta dururken pelviste bir eğime neden olabilir. Bir bacağınızı diğerinin üzerine yerleştirmek bu dengesizliği önlemeye yardımcı olur.

Ancak bu pozisyon en başta iyi hissettirse de, sorunu daha sonra kötüleştirebilir. Bacak bacak üstüne atarak oturmanın pelvis ve bel arasındaki eklemlere asimetrik kuvvetler uygularsınız. Ağırlık taşıyan eklemlerde, yanlış hizalandıklarında veya zedelendiklerinde şişebilen kıkırdak yapıları bulunur.

Kasım 2016’da 30 yetişkinin katıldığı küçük bir araştırma, bacak bacak üstüne atarak oturma pozisyonunun skolyoza (omurganın yana doğru eğriliği), gövde uzunluğunun azalmasına ve omurga deformitelerine neden olabileceğini gösterdi.

Oksijenden zengin kan kalpten çıkar ve arterler yoluyla vücudunuza oksijen vererek kaslarınıza ve beyin enerjisine yol açar. Bacaklarınızı çaprazladığınızda bacaklarınızdaki damarların bir kısmını tıkayarak kan akışını yavaşlatırsınız. Sonuç olarak, damarlarda kan birikebilir ve bu da bacaklarınızdaki kan pıhtılaşması riskinizi biraz artırabilir.

Yine de, ortalama bir insanın sadece bacak bacak üstüne atarak kan pıhtısı geliştirmesi pek olası değildir. Yine de uzmanlar, insanları bu duruşta 10 ila 15 dakikadan daha uzun süre oturmaktan kaçınmaya çağırıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bacak bacak üstüne atmak ne kadar sağlıklı?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin