1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Facebook Çöpçatan servisini Avrupa’da hizmete açtı

Facebook Çöpçatan servisini Avrupa’da hizmete açtı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü sosyal medya devi, Facebook Çöpçatanlık Hizmetini Şubat ayında devreye sokacaktı ancak Avrupa Birliği’nin Dünyanın en büyük teknoloji firmalarını denetlemek üzere kurduğu İrlanda’nın Veri Koruma Komisyonu’nun (DPC) şüpheleri üstüne hizmetin açılışını ertelemişti. 

DPC’den hizmetin açılmasına çok kısa bir süre kala kendilerine haber verilmesi üzerine şüphelendikleri açıklaması gelmişti. Ayrıca, Facebook’un veri koruma önlemleri ve karar verme aşamaları hakkında herhangi bir belde sunmadığını da belirtmişlerdi.

Facebook çöpçatanlık hizmetinin ürün müdürü Kate Orseth, kendi yazdığı blog yazısında kullanıcıların istedikleri zaman çöpçatanlık hizmetinde profil oluşturabileceklerini ve istedikleri zaman da Facebook hesaplarını silmeden çöpçatanlık hizmetindeki hesaplarını kapatabileceklerini açıklamıştı.

Çöpçatanlık hizmetine kaydolan kullanıcıların adları ve yaşları Facebook profillerinden alınacak, soyadları gösterilmeyecek, ayrıca kullanıcılar hangi bilgilerinin profillerinde gösterileceğini kendileri belirleyecekler.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Facebook Çöpçatan servisini Avrupa’da hizmete açtı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin