1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Çilek bacak probleminden nasıl kurtulabilirsiniz? Bunları yapın!

Çilek bacak probleminden nasıl kurtulabilirsiniz? Bunları yapın!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
ABONE OL

Jilet ile bacakları tıraş etmek

Çilek bacaklar, genetik bir durum olarak kabul edilmesine ve en çok kalın kıllara sahip kişilerde görülmesine rağmen bu can sıkıcı durumun ana nedenlerinden biri de bacaklarınızı tıraş etmenizdir.

Eski bir tıraş bıçağıyla veya tıraş kremi kullanmadan tıraş oluyorsan tıraş bıçağı cildin tahriş olmasına neden olabilir. Tahrişe tepki olarak da kıl kökü çevresindeki cilt koyulaşır ve bacaklarınızda siyah noktalar belirir.

Folikülit

Folikülit, kıl köklerinin iltihaplanması sonucu ortaya çıkan bir cilt rahatsızlığıdır. Pek çok şekli vardır ve çilek kabuğu görünümüne neden olabilir.

Hafif bir folikülit formu, jiletin yarattığı tahribatın bir sonucu olabilir. Bu, kılların iç içe geçmesine yol açarak çilek bacaklara yol açabilir.

Kuru cilt

Aşırı kuru cilt, gözeneklerin koyulaşmasına neden olmasa da sizi tıraşın yaratacağı tahrişe karşı daha savunmasız hale getirir.

Cildin kuru olması da koyu renkli tohum benzeri lekeleri daha görünür kılar. Unutmayın: Cildiniz nemsiz kaldığında çilek bacak görünümü daha kolay gelişir.

Keratoz pilaris

Keratoz pilaris; genellikle üst kol, uyluk, yanaklar ve kalçada ortaya çıkan, halk arasında tavuk derisi hastalığı olarak da bilinen kuru, küçük şişliklerin oluşturduğu yaygın bir cilt rahatsızlığıdır.

Bu hastalık, kıl köklerinde keratinin fazla birikmesinden kaynaklanır ve bu durumda kıl dışarıya çıkamaz. Sonuç olarak deri altında kalan kıl, çilek benzeri bir görüntü oluşturur.

Keratosis pilaris, yoğun cilt kuruluğu yaşayanlarda ortaya çıkar. Görülme oranı nem oranı düşük yerlerde yaşayanlarda veya çok fazla kimyasal içeren yüzme havuzlarında yüzenlerde daha yüksektir. Peki, bacaklardaki çilek görünümünden kurtulmanın yolları neler? İşte cevabı…

Doğru şekilde tıraş edin

Tıraş olmadan önce cildinizi ve kıllarınızı yumuşatmak için ıslatın, ardından da bir tıraş kremi veya jeli sürün. Jileti her hareketinden sonra durulamayı unutmayın ve tahrişi en aza indirmek için bıçağınızı düzenli olarak değiştirdiğinizden emin olun.

“Çilek bacak” görünümüne yol açabilecek tıraş bıçağı darbelerini ve kesikleri önlemeye yardımcı olmak için kılları uzadığı yöne doğru tıraş edin.

Düzenli olarak peeling yapın

Kese, cildi ölü deriden arındırarak bacağınızda batıkların oluşmasını da önler. Bu da çilek bacak görünümünü azaltabilir.

Bacaklara düzenli şekilde peeling yapmak da çilek bacak görünümünün tekrarlamasını da engelleyebilir.

Profesyonel bir yardıma başvurun

Ev denediğiniz yöntemler yeterli gelmediyse elektroliz ve lazer tedavisini çilek bacak görünümünü ortadan kaldırmak için deneyebilirsiniz. Elektroliz yönteminde tahriş olmuş kıl kökleri hedef alınarak uzamayı durdurmak için elektrik dalgaları gönderilir.

Lazer tedavisi de aynı anda birden fazla kıl kökünü hedef alan güvenli bir epilasyon yöntemidir. Bu iki medikal yöntem de çilek bacak görünümünden kurtulmanıza yardımcı olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çilek bacak probleminden nasıl kurtulabilirsiniz? Bunları yapın!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin