1. Haberler
  2. Gündem
  3. 9. Yargı Paketi TBMM Adalet Komisyonunda Kabul Edildi

9. Yargı Paketi TBMM Adalet Komisyonunda Kabul Edildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AA Kamuoyunda “9. Yargı Paketi” olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi. Teklifle, İcra ve İflas Kanunu’nda değişiklik yapılarak elektronik ortamda açık artırma suretiyle satışlarda teklifler arasındaki fark düzenlemesi getirildi.

İcra ve İflas Kanunu’nda Açık Artırma Yöntemi Değişiyor

İcra ve İflas Kanunu'nda Açık Artırma Yöntemi Değişiyor

İcra ve İflas Kanunu’nda yapılan değişiklikle elektronik ortamda açık artırma suretiyle satışlarda teklifler arasındaki fark, satışa çıkarılan malın muhammen kıymetinin binde beşinden ve her halde 1000 Türk lirasından az olamayacak. Ayrıca açık artırma süresinin son 10 dakikası içinde yeni bir teklif verilmesi halinde açık artırma 3 dakika uzatılacak.

İcra ve İflas Kanunu’nda Parasal Sınırlarda Değerleme Artışı

İcra ve İflas Kanunu’nda yapılan düzenlemeyle parasal sınırlarda yeniden değerleme oranında artırma yapılması sonucunda belirlenen sınırların 10 Türk lirasını aşmayan kısımlarının dikkate alınmayacağı hükmü, 1000 Türk lirasını aşmayan kısımların dikkate alınmayacağı şeklinde değiştirilecek.

Avukatlık Kanunu’nda Değişiklikler

Avukatlık Kanunu'nda Değişiklikler

İstinaf ve temyiz kanun yoluna başvuruda esas alınan parasal sınırda yeniden değerleme nedeniyle meydana gelen artış, belirli hukuki süreçlerde dikkate alınmayacak ve ilk karar tarihinde geçerli olan parasal sınırlar esas alınacak. Ayrıca Anayasa Mahkemesinin iptal kararı doğrultusunda Avukatlık Kanunu’nda da düzenlemeler yapılacak.

İdari Yargılama Usulü Kanunu’nda Değişiklikler

İdari Yargılama Usulü Kanunu'nda Değişiklikler

İdari Yargılama Usulü Kanunu’nda yapılan değişiklikle, idari yargı süreçlerinde parasal sınırlar yeniden değerleme oranında artırılacak ve 1000 Türk lirasını aşmayan kısımlar dikkate alınmayacak. Ayrıca belirli davalarda istinaf ve temyiz hakkı kısıtlanacak.

Arabuluculuk ve Uzlaştırma Süreçlerinde Yapılan Düzenlemeler

Arabuluculuk ve uzlaştırma süreçlerinde önemli değişiklikler yapılacak. Hakaret suçunda uzlaştırma kapsamından çıkartılacak ve arabuluculuk eğitimini tamamlayanlar hukuk fakültesi mezunu olmaları koşuluyla arabuluculuk siciline kayıt olabilecek.

TMSF’nin Kayyum Olarak Atanması ve Yönetimi

Suçtan kaynaklanan mal varlıklarının aklanması durumunda Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyum olarak atanabilecek ve şirketlerin yönetimi TMSF tarafından sağlanacak. Bu durumda TMSF’nin kayyum olarak atandığı şirketler veya malvarlığı değerleri için özel düzenlemeler getirilecek.

Kadının Soyadına İlişkin Yapılan Değişiklikler

Anayasa Mahkemesinin iptal kararı doğrultusunda, kadının soyadına ilişkin Türk Medeni Kanunu’nda düzenlemeler yapılacak. Evlilik durumunda kadının soyadı değişikliğine ilişkin yeni kurallar getirilecek.

9. Yargı Paketi Kabul Edildi

Komisyon Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, teklifin kabul edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, görüşmelerin yaklaşık 20 saat sürdüğünü belirtti. Teklifin, iktidar ve muhalefet partilerinin desteğiyle Genel Kurulda kabul edilmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
9. Yargı Paketi TBMM Adalet Komisyonunda Kabul Edildi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin