1. Haberler
  2. Gündem
  3. 30 Ağustos Zafer Bayramı 102. Yıl Kutlamaları

30 Ağustos Zafer Bayramı 102. Yıl Kutlamaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan ve işgalci Yunan ordusuna karşı Türk milletinin verdiği destansı mücadelenin zaferle sonuçlanması, tarihe altın harflerle kazınan bir dönüm noktası olmuştur. Türk milletinin karşılaştığı sayısız zorluğa rağmen kazandığı bu zaferin 30 Ağustos’un 102. yıl dönümü, ülke genelinde büyük bir coşkuyla kutlanacaktır.

30 Ağustos Zafer Bayramı 102. Yıl Kutlamaları

ANKARA’DA 30 AĞUSTOS ETKİNLİKLERİ

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde birçok şehirde çeşitli etkinlikler için hazırlıklar hızla devam ediyor. Ankara’da gerçekleştirilecek programlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Anıtkabir ziyaretiyle başlayacak ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek etkinliklerle sona erecektir. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre, Başkent’teki etkinlikler, Erdoğan’ın başkanlığındaki devlet erkanının saat 10.30’da Anıtkabir’e gerçekleştireceği ziyaretle başlayacak.

30 Ağustos Zafer Bayramı 102. Yıl Kutlamaları

MEHTERAN VE KARMA BANDO KONSERLERİ DÜZENLENECEK

Anıtkabir ziyaretinin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 11.30’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek tebrikat töreninde tebrikleri kabul edecek. Programlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden Birinci Meclis’e kadar düzenlenecek geçit töreni ile devam edecek. TBMM önünde, geçit töreni öncesinde Mehteran Birliği ve Karma Bando konserleri düzenlenecek. Ayrıca, Türk Yıldızları’nın gösterileri de etkinliklere renk katacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kutlamalar kapsamında saat 17.00’de Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni’ne de katılacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ’NDE 30 AĞUSTOS COŞKUSU

30 Ağustos Zaferi’nin 102. yıl dönümünün coşkusu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek çeşitli etkinliklerle de kutlanacak. Askeri erkan, devlet yetkilileri ve yabancı misyon şeflerinin katılımıyla yaklaşık 2 bin davetlinin yer alması beklenen program, Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği ve Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu’nun saat 19.00’daki karşılama konserleriyle başlayacak.

TÜRK BİRLİKLERİNDEN GELEN TEBRİK MESAJLARI İZLENECEK

Zafer kutlaması için özel olarak hazırlanan kısa film gösterimlerinin de yer alacağı etkinlikte, yurt dışında ve yurt içinde görev yapan Türk birliklerinin 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini ilettiği video mesajları da izlenecek. Mesajların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılımcılara hitap edecek. Programın kapanışında ise sanatçı Ferhat Göçer ve Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası konser verecek. Konserde, günün anlam ve önemi doğrultusunda kahramanlık türküleri seslendirilecektir.

81 İLDE KUTLAMALAR DÜZENLENECEK

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin ana binası, kırmızı ve beyaz renklerle ışıklandırılarak görsel bir şölen sunacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı yalnızca Başkent’te değil, Türkiye’nin 81 ilinde de valilikler aracılığıyla düzenlenecek törenlerle kutlanacaktır.

30 Ağustos Zafer Bayramı 102. Yıl Kutlamaları

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
30 Ağustos Zafer Bayramı 102. Yıl Kutlamaları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin