1. Haberler
  2. Genel
  3. 2025 Tesla Robotaksi Projesi Ertelendi

2025 Tesla Robotaksi Projesi Ertelendi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2025’in ortalarına doğru, Tesla’nın yeni elektrikli otomobiller üretme niyetinde olduğu ancak tüm kaynaklarını tam otonom Tesla Robotaksi modeline harcayan şirketin, ucuz otomobil üretme projesini askıya aldığı bildiriliyor. Tesla CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz nisan ayında yaptığı açıklamada Tesla’nın robotaksi aracını 8 Ağustos tarihinde tanıtacağını duyurmuştu. Ancak, tam otonom hareket edecek olan robotaksi modelinin planlanan tarihe yetişmeyeceği belirtiliyor.

Ekim Ayında Tanıtılabilir

2025 Tesla Robotaksi Projesi Ertelendi

Tesla, proje üzerinde çalışan ekiplere ek prototipler üretmeleri için daha fazla zaman tanımak amacıyla tanıtım etkinliğini ekim ayına erteledi. Şirket içinde iletildiği ancak kamuya duyurulmadığı söylenen ertelemenin ardından Tesla hisseleri yüzde 8,4’lük sert bir düşüş yaşadı.

Tesla Satışları Düşüyor

Tesla, araç teslimatlarında ilk çeyrekte yaşadığı düşüşün ardından, ikinci çeyrekte de benzer bir durumla karşılaştı. Şirketin araç teslimat sayısı bir önceki yıla göre yüzde 4,8 oranında düşerken, beklenti yüzde 6 idi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2025 Tesla Robotaksi Projesi Ertelendi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin