1. Haberler
  2. Spor
  3. 2024 Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’nin Para Okçuluk Başarısı

2024 Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’nin Para Okçuluk Başarısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 Paralimpik Oyunları’nda Heyecan Başladı

Fransa’nın gözde şehri Paris, 2024 Paralimpik Oyunları’na ev sahipliği yaparak spor tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatıyor. Invalides’te gerçekleştirilen para okçuluk müsabakaları da bu heyecanın bir parçası. Kadınlar makaralı yay kategorisinde milli sporcularımız Öznur Cüre Girdi ve Sevgi Yorulmaz, sıralama atışlarında mücadele etti.

Öznur Cüre Girdi Rekor Kırdı

Toplamda 28 sporcunun katıldığı sıralama atışlarında, Öznur Cüre Girdi, 704 puan alarak hem dünya hem de paralimpik rekorunu kırmayı başardı. Önceki rekor, Büyük Britanyalı sporcu Phoebe Paterson Pine tarafından 698 puanla belirlenmişti; paralimpik rekor ise Tokyo 2020’de yine aynı ülkeden Jessica Stretton’a aitti ve 694 puanla kaydedilmişti. Öznur’un başarısı, Türkiye’nin para okçuluk tarihine yeni bir sayfa ekledi.

Diğer milli sporcumuz Sevgi Yorulmaz ise 634 puanla, sıralamada 27. sırada yer aldı. Sıralama atışları sonrasında Öznur, doğrudan 31 Ağustos’ta gerçekleştirilecek son 16 turuna yükselirken, Sevgi Yorulmaz yarın son 32 turunda Fransız sporcu Julie Rigault Chupin ile eşleşti.

Daha Fazla Sıralama Turu Sonuçları

Kadınlar bireysel W1 kategorisinde Nil Mısır, erkekler bireysel W1 kategorisinde Bahattin Hekimoğlu ve Yiğit Caner Aydın ile erkekler klasik yayda Yavuz Papağan ve Sadık Savaş sıralama atışlarını tamamladı. Bu atışlarda elde edilen sonuçlar şu şekilde:

  • Kadınlar bireysel W1: Nil Mısır – 9’uncu
  • Erkekler bireysel W1: Bahattin Hekimoğlu – 2’nci, Yiğit Caner Aydın – 8’inci
  • Erkekler klasik yay: Sadık Savaş – 4’üncü, Yavuz Papağan – 18’inci

Bahattin Hekimoğlu, erkekler bireysel W1 kategorisinde doğrudan çeyrek finale yükseldi. Yiğit Caner Aydın, son 16 turunda 1 Eylül’de Güney Afrika’dan Shaun Anderson ile karşılaşacak. Kadınlar bireysel W1’de Nil Mısır, 31 Ağustos’ta İtalya’dan Asia Pelizzari ile mücadele edecek. Erkekler klasik yayda ise son 32 turunda 4 Eylül’de Sadık Savaş, Brezilya’dan Luciano Rezende ile, Yavuz Papağan ise Slovenya’dan Dejan Fabcic ile karşı karşıya gelecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2024 Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’nin Para Okçuluk Başarısı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin