1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 2024 İkinci Çeyrek İstihdam ve İşsizlik Verileri Açıklandı

2024 İkinci Çeyrek İstihdam ve İşsizlik Verileri Açıklandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılının ikinci çeyreğine ait işsizlik oranı ve istihdam verilerini kamuoyuyla paylaştı. Verilere göre, istihdam oranı bu dönemde 1,3 puan artarak %49,6 seviyesine yükseldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu sonuçların arkasında yatan sebeplerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“Çalışma hayatını destekleyen politikalarımız sayesinde istihdamımız artmaya devam ediyor.” diyen Bakan Işıkhan, istihdam edilenlerin sayısının beklentiler doğrultusunda 2024 yılının ikinci çeyreğinde, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 1 milyon 105 bin kişi artarak 32 milyon 661 bin kişiye ulaştığını belirtti. Bu veriler, ülke ekonomisinin istihdam kapasitesinin arttığını göstermektedir.

2024 İkinci Çeyrek İstihdam ve İşsizlik Verileri Açıklandı

“İşsizlik Oranları Kalkınma Planıyla Uyumlu”

Bakan Işıkhan, işsizlik oranlarının Orta Vadeli Program (OVP) ve 12’nci Kalkınma Planı hedefleriyle uyumlu bir seyir izlediğini vurguladı. 2024 yılının ikinci çeyreğinde işsiz sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre 244 bin kişi azalarak 3 milyon 156 bin kişi olarak gerçekleşti. İşsizlik oranı ise 0,9 puanlık bir düşüşle %8,8 seviyesine geriledi.

“İş Gücünde Artış Devam Ediyor”

İş gücünde, hem bir önceki çeyreğe hem de geçen yılın aynı dönemine göre kayda değer bir artış gözlemleniyor. 2024 yılı ikinci çeyreğinde iş gücü, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 862 bin kişi artarak 35 milyon 817 bin kişi oldu. İşgücüne katılma oranı ise 0,9 puanlık bir artışla %54,4 olarak kaydedildi. İlk çeyreğe göre ise iş gücünde 228 bin kişilik bir artış yaşandı.

Özellikle genç nüfusta işsizlik oranı, 2023 yılı ikinci çeyreğine göre 1,4 puanlık bir düşüşle %16,3 seviyesine geriledi. Bu durum, gençlerin istihdam edilmesi için atılan adımların olumlu sonuçlar verdiğini ortaya koyuyor.

Bakan Işıkhan, istihdam dostu politikaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, “Yüzyılın istihdam kalkınmasını tüm kesimlerimizin desteğiyle birlikte başaracağız.” dedi. Bu açıklamalar, Türkiye’nin gelecekteki istihdam politikalarına dair umut verici bir perspektif sunmaktadır.

Ayrıntılar gelecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2024 İkinci Çeyrek İstihdam ve İşsizlik Verileri Açıklandı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin