1. Haberler
  2. Spor
  3. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Finali: İspanya ve İngiltere Yarışıyor

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Finali: İspanya ve İngiltere Yarışıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda final maçı heyecanı dorukta. İspanya ile İngiltere, bugün TSİ 22.00’de Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda Avrupa’nın en büyüğü olmak için kozlarını paylaşacak.

İspanya ve İngiltere’nin Final Yolculuğu

Şampiyonada B Grubu’nda mücadele eden İspanya, grubu 9 puanla lider olarak tamamladı. Son 16 turunda Gürcistan’ı, çeyrek finalde Almanya’yı ve yarı finalde de Fransa’yı yenerek finale yükseldi. İngiltere ise C Grubu’nda lider olarak çeyrek finale yükseldi. Son 16 turunda Slovakya’yı, çeyrek finalde İsviçre’yi ve yarı finalde Hollanda’yı geçerek finalde mücadele etmeye hak kazandı.

İspanya’nın Rekor Peşinde

Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde en fazla şampiyonluk yaşayan ülkeler arasında yer alan İspanya, bugüne kadar 4 kez final oynadı. İspanyollar, 1964, 2008 ve 2012’de şampiyon olurken, 1984’te ikinci oldu. İspanya, bu finalde rekorunu genişleterek Avrupa’nın zirvesine çıkmak istiyor.

İngiltere İlk Kez Avrupa Şampiyonluğu İstiyor

Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde şampiyonluk yaşamamış olan İngiltere, tarihinin ilk Avrupa şampiyonluğunu hedefliyor. İngiltere, daha önce sadece bir kez final oynadı ve EURO 2020’de penaltılarla kaybetti. Bu kez şampiyon olmak için sahada olacaklar.

Oyuncuların Performansı

Turnuvada 3’er gol atan Harry Kane ve Dani Olmo, takımlarının önemli gol silahları arasında yer alıyor. Ayrıca Jude Bellingham ve Fabian Ruiz gibi oyuncular da fileleri havalandırmayı başardılar.

Hakem ve Yardımcıları

İspanya – İngiltere final maçını Fransız hakem François Letexier yönetecek. Yardımcı hakemler ise Cyril Mugnier ve Mehdi Rahmouni olacak. Maçın 4. hakemi ise Szymon Marciniak. VAR hakemi olarak ise Jerome Brisard görev yapacak.

İlk 11’ler

  • İspanya: Simon, Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella, Rodri, Fabian Ruiz, Yamal, Olmo, Williams, Morata
  • İngiltere: Pickford, Walker, Stones, Guehi, Saka, Mainoo, Rice, Shaw, Foden, Bellingham, Kane

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Finali: İspanya ve İngiltere Yarışıyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin