1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Ulaşım Desteği Açıklandı

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Ulaşım Desteği Açıklandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Ulaşım Desteği

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Ulaşım Desteği

AA Ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerinin şehirlerarası ulaşım giderleri için bu yıl da yardım desteği sağlanacak. Geçtiğimiz yıllarda bu destekten 132 binden fazla öğrenci faydalandı. Bu yıl öğrencilere verilecek desteğin üst limit tutarı tek yön için 1.250 lira olarak belirlendi.

DETAYLARI BAKAN GÖKTAŞ AÇIKLADI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması amacıyla hayata geçirilen “Ulaşım Desteği”nin 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam edeceğini duyurdu. Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, Ulaşım Desteği ile ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilkokul, ortaokul ve üniversite öğrencilerinin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek sağladıklarını belirtti.

“DESTEK 2022’DE HAYATA GEÇİRİLDİ”

Programın 2022 yılında uygulanmaya başlandığını hatırlatan Göktaş, bugüne kadar destekten 100 binden fazla öğrencinin yararlandığını vurguladı.

“ÖĞRENCİLER YILDA 4 KEZ DESTEKLENİYOR”

Bakan Göktaş, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki öğrencilerin gidiş-dönüş olmak üzere yılda dört defa ulaşım giderlerine destek sağladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

  • Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için bütün tedbirleri almaya devam ediyoruz.
  • Bu doğrultuda, sosyal yardım alan ailelerin çocuklarının ulaşım giderlerini karşılamak amacıyla başlattığımız Ulaşım Desteği, 2024-2025 eğitim öğretim yılında da sürdürülecek.

“DESTEĞİN ÜST LİMİT TUTARI TEK YÖN İÇİN 1.250 LİRA OLDU”

Öğrencilere sunulacak desteğin üst limit tutarı tek yön için 1.250 lira olarak belirlenirken, şu ana kadar yaklaşık 60,8 milyon liralık kaynağın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına aktarıldığı bildirildi.

“BAŞVURULAR SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKIFLARINA”

Bakan Göktaş, destek programına başvuruların, öğrencinin veya ailesinin, ikametgah adresinde bulunan ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılması gerektiğini hatırlatarak, sürecin nasıl işleyeceğine dair bilgiler verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Ulaşım Desteği Açıklandı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin