1. Haberler
  2. Gündem
  3. 2024/2025 Dönemi Fındık Alım Fiyatları Açıklandı

2024/2025 Dönemi Fındık Alım Fiyatları Açıklandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fındık Alım Fiyatları Belli Oldu

Haber Merkezi – Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2024/2025 dönemi için kabuklu fındık alım fiyatlarını açıkladı. TMO’dan yapılan resmi açıklamada, “TMO; fındık alımlarıyla ilgili tüm teknik altyapı, depolama, personel ve finansman hazırlıklarını eksiksiz bir şekilde tamamlamıştır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın detaylarında, “FINDIK ALIM FİYATLARI YÜZDE 50 SAĞLAM İÇ FINDIK ESASINA GÖRE…” ifadesi dikkat çekiyor. Belirlenen alım fiyatları, fındık üreticilerinin depolama ve finansman ihtiyaçlarının karşılanması ile pazarlama kaynaklı olabilecek aksaklıkların önlenmesi amacıyla, hasat dönemi öncesinde şu şekilde belirlenmiştir:

  • Levant kalite fındık: 130 TL/Kg
  • Giresun kalite fındık: 132 TL/Kg

Bakanlığın üreticilere sağlayacağı alan bazlı destek ile mazot ve gübre desteği göz önüne alındığında, levant kalite için ortalama fiyat 133 TL/Kg, Giresun kalite için ise 135 TL/Kg olarak öngörülmektedir. Ayrıca, yüksek randımanlı fındık için (50 randımanın üzerindeki her +1 randıman için) 1,30 TL/Kg ek fiyat verilecektir.

Fındık Alımları 19 Ağustos’ta Başlıyor

Fındık Alımları 19 Ağustos'ta Başlıyor

TMO, fındık alımları için gerekli tüm teknik altyapı, depolama, personel ve finansman hazırlıklarını tamamlamıştır. Üreticiler, 12 Ağustos’tan itibaren TMO iş yerleri aracılığıyla, www.tmo.gov.tr adresi ve e-devlet üzerinden randevu alabileceklerdir.

Kabuklu fındık alımlarına 19 Ağustos’ta başlanacak olup, alımlar önceki yıllarda olduğu gibi randevulu sistemle gerçekleştirilecektir. Üreticilerin, TMO’ya ürün teslim ederken rutubetten kaynaklı sorun yaşamamaları için ürünlerini kurutmaya azami özen göstermeleri önem arz etmektedir.

Yeni hasat sezonu ve kabuklu fındık alım fiyatlarının üreticilerimize hayırlı olmasını dileriz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2024/2025 Dönemi Fındık Alım Fiyatları Açıklandı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin