1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 2023 Türkiye’nin Vergi Rekortmenleri Açıklandı

2023 Türkiye’nin Vergi Rekortmenleri Açıklandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2023 Türkiye’nin Vergi Rekortmenleri Belli Oldu

2023 Türkiye'nin Vergi Rekortmenleri Belli Oldu

Bugün, Türkiye’nin vergi rekortmenleri listesi açıklandı ve 2023 yılı gelir vergisi rekortmeni Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar oldu. Bu yılki listede dikkat çeken bir diğer isim ise ikinci sırada yer alan Haluk Bayraktar ile üçüncü sıradaki Mustafa Rahmi Koç oldu.

İlgili listede ayrıca, iki kadın mükellefin de yer aldığı bildirildi. Bu durum, vergi rekortmenleri arasında kadınların da daha görünür hale geldiğini gösteriyor.

2023 Türkiye'nin Vergi Rekortmenleri Açıklandı

2 Rekortmen Kadın Mükellef Öne Çıktı

100 kişilik en fazla gelir vergisi beyan eden mükellef listesinde, isminin açıklanmasına izin veren iki kadın mükellef dikkat çekti.

İpek Kıraç Menkul Sermaye İradı Faaliyetleriyle 5’inci Sırada

Listede öne çıkan isimlerden biri, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç oldu. Kıraç, kendi adına menkul sermaye iradı faaliyetleriyle 5’inci sırada yer alarak, toplamda 323 milyon 300 bin 723 lira gelir vergisi tahakkuk ettirildi.

Ahu Serter 64. Sırada

Bir diğer kadın mükellef ise Ahu Serter, Arya Kadın Yatırım Platformu Kurucusu olarak kendi adına menkul sermaye iradı faaliyetleri alanında 54 milyon 597 bin 792 lira vergi tahakkuk ettirerek listenin 64’üncü sırasına yerleşti.

Toplamda 377,9 Milyon Lira Vergi Veriyorlar

Bu yıl Türkiye’nin 2023 yılı gelir vergisi rekortmenleri listesinde isimleri açıklanan iki kadın mükellef, toplamda 377 milyon 898 bin 515 lira vergi ödemiş durumda.

  • İpek Kıraç – 5. Sıra
  • Ahu Serter – 64. Sıra

Geçen Yıl 4 Kadın Mükellefin İsmine Yer Verilmişti

Geçtiğimiz yıl açıklanan listede, isminin açıklanmasına izin veren toplam dört kadın mükellef öne çıkmıştı. 2022 yılında İpek Kıraç, menkul kıymet aracılık faaliyetleriyle 9’uncu sırada yer alırken, onu 17’nci sırada Ceyda Lale Tara, 65’inci sırada Yaşar Begümhan Doğan Faralyalı ve 90’ıncı sırada Diane Arcas Göçmez takip etmişti.

2023 Türkiye'nin Vergi Rekortmenleri Açıklandı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2023 Türkiye’nin Vergi Rekortmenleri Açıklandı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin