1. Haberler
  2. Gündem
  3. 15 Temmuz Direnişi ve Hatıraları

15 Temmuz Direnişi ve Hatıraları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin 8. yıl dönümünde, Türk milleti demokrasiye sahip çıkmanın ve milli iradeyi korumanın gururunu yaşıyor. Bu ihanet girişimi, Türk halkının cesur ve kararlı duruşuyla bertaraf edildi. Darbeci hainlerin saldırılarında 249 vatandaşımız şehit olurken, 2 bin 193 kişi de yaralandı.

15 Temmuz Direnişi ve Hatıraları

Direnişin Simgeleri

Direnişin Simgeleri

Anadolu Ajansı, o gece ağır hasar gören simge noktaları, darbe girişiminin yıl dönümünde yeniden fotoğraflayarak o günkü haliyle bugünkü durumunu karşılaştırdı.

15 Temmuz Direnişi ve Hatıraları

  • Genelkurmay Başkanlığı: Darbe girişimi sırasında en güçlü direnişin yaşandığı yerlerden biri olan Genelkurmay Başkanlığı çevresi, o gece kahramanca savunulmuştu.
  • Türkiye Büyük Millet Meclisi: Türkiye Büyük Millet Meclisi, kuruluşundan bu yana ilk defa saldırıya uğradı. Bombalardan birinin isabet ettiği Meclis binası, demokrasinin simgesi olarak korundu.
  • 15 Temmuz Şehitler Köprüsü: Boğaziçi Köprüsü, darbe girişimi sırasında halkın en çok direniş gösterdiği noktalardan biriydi. Köprü adı “15 Temmuz Şehitler Köprüsü” olarak değiştirildi ve üzerindeki gişeler kaldırıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

15 Temmuz Direnişi ve Hatıraları

15 Temmuz Direnişi ve Hatıraları

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
15 Temmuz Direnişi ve Hatıraları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin