1. Haberler
  2. Gündem
  3. 15 Temmuz Darbe Girişimi ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Anıları

15 Temmuz Darbe Girişimi ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Anıları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bundan tam 8 yıl önce, 15 Temmuz gecesi, Türkiye’de tarihe geçen bir olay yaşandı. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askerler, Boğaziçi Köprüsü’nü kapatıp, darbe girişiminde bulundular. Bu karanlık gece, Türkiye’nin geleceği için büyük bir tehlike oluşturdu.

Meclis’te bulunan siyasi liderlerden biri de o gece CHP Genel Başkanı Özgür Özel’di. Özel, yaşadıklarını Habertürk yayınında Fevzi Çakır’a anlattı. 15 Temmuz’a “tiyatro” diyenlere sert tepki gösteren Özel, o geceki olayları şu şekilde dile getirdi:

  • “Adam Meclis’e F-16 ile Bomba Atıyor”: O gece gerçekleşen olaylar, Meclis’in önünde F-16’ların bomba atmasıyla başladı. Tanklar, insanları ezerek Genel Kurmay’ın önünde ilerliyordu. Meclis’in bahçesine helikopterler inmeye çalıştı. Komandolar, Meclis’i ele geçirmek için saldırıya geçti. Ancak Meclis polisi, karşı koymayı başardı.
  • “O Gece Siyasi Parti Ayrımı Yoktu”: Meclis’in kilitli olduğu o gece, Özgür Özel milletvekili arkadaşlarına “Partide toplanalım” mesajı attı. Meclis’in açılması gerektiğini belirtti. Siyasi parti ayrımı olmadan, Meclis’e sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Meclis Başkanı’nın çağrısı üzerine, farklı siyasi görüşten milletvekilleri bir araya geldi ve hükümetin arkasında olduklarını ifade ettiler.

15 Temmuz gecesi Türkiye, demokrasisine sahip çıkarak büyük bir direniş gösterdi. Siyasi farklılıkların bir kenara bırakıldığı bu kritik gece, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğini gösterdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
15 Temmuz Darbe Girişimi ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Anıları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin